DİYARBAKIR / ERGANİ - Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu

Haz

Okulumuz Öğretmenlerinden Ceylan ÇELİK'in yürütmüş olduğu Mathematıc ıs life e twınnıng projesi kapsamında öğrenciler matematiği disiplinlerarası çalışmaya devam ediyor.

Haz

KTS Mayıs ayı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz çiçek yetiştirme çalışmalarında bulunmuşlardır. Yetiştirdikleri çiçekleri aile büyüklerine hediye etmişlerdir.

Haz

Mayıs ayı Kts çalışmaları kapsamında 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında LGS sınavına girecek öğrencilerimize yönelik koçluk sistemi çalışmalarına başlanmıştır. Öğretmenlerimiz koçluğunda bulunan öğrenciler için yaz tatili çalışma programı hazırlamışlardır. Yaz tatili boyunca kendileri ile irtibat halinde bulunacak ve programın ilerleyişini bizzat takip edeceklerdir.

May

Nisan ayı KTS çalışmaları kapsamında Daniel J. Siegel'in yazmış olduğu '' Ergen Beyin Rehberi'' isimli kitabı okunarak tartışıldı. Yazar bu kitabında;

Ergenliğin özü nedir?

Ergenlikte beyin nasıl çalışır?

Ergenlik zorluk mudur, yoksa fırsat mıdır?
Bu süreç boyunca kullanılabilecek pratik tavsiyeler nelerdir? gibi  sorulara cevap aramaktadır.

May

Mayıs ayı KTS çalışmaları kapsamında son sınıf öğrencilerimize İlçemizde bulunan liseler gezdirildi.

May

4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası Etkinlikleri Yapıldı.

May

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünde yer alan kazanım testleri, EBA Kazanım ve Değerlendirme testleri, MEB'in aylık olarak yayınladığı örnek sorular, derslerde ve kurslarda öğrencilere düzenli olarak çözdürülmektedir.

May

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle İlçe Emniyet Müdürlüğü ziyareti gerçekleştirildi.

May

Okulumuzda kültür ve medeniyetimizden gelen geleneksel sanatlarımızdan olan etamin çalışmaları yapılmıştır.

May

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri tarafından Hz. Muhammed'in (s.a.v) eğitim anlayışı ve metodları konulu kitap ve makale taraması yapıldı.

May

Değerler eğitimi kapsamında okulumuz öğrencileriyle yaptığımız duvar boyama etkinliğiyle öğrencilerimizin el becerilerini geliştirerek, sanata olan sevgilerini pekiştirmek amaçlanmıştır. Yaptığımız bu çalışmada kültürümüzün önemli bir parçası olan ağaç figüründen yararlanarak değerlerimiz ağaç yaprakları olarak yansıtılmıştır.

May

Okulumuzun rehber öğretmeni Kübra Akkaya tarafından 8. Sınıf öğrencilerimize Kriz yönetimi, öfke ve stres ile başa çıkma yolları, konularında seminer verildi.

May

Okulumuzun panolarında günümüz şair ve yazarlarının hayat hikayeleri ile eserleri tanıtılmaktadır. Ayrıca derslerde öğretmenlerimiz bu şair ve yazarlar hakkında öğrencilere bilgiler vermektedir.

Nis

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri tarafından, değerler eğitimi kapsamında broşür ve pano çalışması yapıldı.

Nis

Ramazan ayında mukabele kültürü okulumuzda devam ettiriliyor. Okulumuz Kur'an-ı Kerim dersi öğretmeni Ceylan ÇELİK tarafından öğrencilere mukabale okutma çalışmaları yapıldı.